energetische massage. Hoe werkt het.

Energie opwekking

Er wordt vaak gedacht dat ik als therapeut mijn eigen energie geef aan mensen, maar dat is niet het geval. Ik ben weliswaar afhankelijk van mijn eigen energie voorraad, maar slechts in die zin dat ik over voldoende energie beschik om hogere frequenties te bereiken.
Hoe hoger een frequentie is, hoe verfijnder de trilling. Als de trilling verfijnder is, kan ik me makkelijker concentreren, en daarmee makkelijker de energie "sturen" of beter gezegd: begeleiden.

Reiniging en balanceren

Vervolgens volg ik simpelweg de energie en maak de acupunten schoon, vul aan of verwijder
blokkades om vervolgens de energiebaan gedeeltelijk of geheel te herstellen. Voor een deel
bestaat dit uit het balanceren van de energie over de linker/rechterkant, voor/achterkant,
boven/onderkant van het lichaam.
Het is eenvoudig gebruik maken van de natuurkundige wet van de communicerende vaten.
Wat op 1 plaats teveel is, levert ergens anders een tekort op. Haal de blokkade weg of
vul het vacuum / tekort aan met energie, en er zal herstel plaats vinden tot er weer balans is.

Energetische Processen

Bij dit proces ben ik in staat om grote hoeveelheden energie door mijzelf heen te laten stromen, welke dus niet mijn eigen energie is en waarbij (tijdelijk) opgenomen energie van de client niet in mijn eigen energetisch systeem terecht komt. Dit gaat op zolang de therapeut op een hogere frequentie met de client communiceert (dmv de massage).
Net zoals water altijd van het hoogste punt naar beneden stroomt, zo zal ook de energie zich van een hogere naar een lagere frequentie bewegen.

Vandaar dat het belangrijk is dat de therapeut ook in energetisch opzicht schoon is op zichzelf, zodat de verhoging van frequentie als een beschermingsmuur geldt tegen andermans energie.
De therapeut is betrokken en helpt problemen op te lossen, maar mag nooit de energie (en daarmee de problemen!) op zichzelf laden.

De effecten

De merkbare effecten van een energetische behandeling zijn divers en hangen van meerdere factoren af, maar in mijn eigen praktijk zie ik het volgende gebeuren:

  • 9% ervaart niets bijzonders (er gebeurt vaak wel heel veel!)
  • 43% voelt zichzelf bijzonder snel ontspannen, en voelt soms ook spieren spontaan ontspannen.
  • 48% voelt daadwerkelijk (regelmatig) de energiestroom en clienten geven geregeld aan zichzelf in een soort meditatieve staat te voelen.

Daarnaast heeft +/- 1/4 van de clienten 1 of meerdere emotionele reacties gehad, varierend van verdrietige of boze huilbuien, slaan/schoppen op de massagetafel, spierspasmen tot flashbacks.
In nagenoeg alle gevallen (1 uitgezonderd) gaven de clienten aan zich na zo'n huilbui bevrijd en ontspannen te voelen, en niet meer verdrietig of boos.
Geregeld herinneren mensen zich wat de pijn heeft veroorzaakt. In een aantal gevallen ontstaan er ook heftige flashbacks, die na een tot zes sessies allemaal opgelost waren.

| home |

 
© Ing. R.J. van Dongen, 2006-2009 | © ® Sephira, 2003-2011