Astrologie als Ambacht en Kunstvorm

Astrologie is een Ambacht en Kunstvorm
die diepgaand inzicht in het leven kan tonen
angsten, teleurstellingen en onzekerheden worden zichtbaar
maar brengen tevens de mogelijkheden, als groots gebaar
om gebalanceerd in het wereldse en het hemelse te wonen.


Astrologie is voor mij een manier om energiepatronen binnen een groter geheel inzichtelijk te maken.
Het geeft me daarnaast de mogelijkheid om mijn kennis van en ervaring met symbolen op een praktische en gestructureerde manier te gebruiken. Deze zijn sinds ruim 30 jaar nauw verweven en verbonden met mijn eigen leven, gecombineerd met een taoistische levensvisie, in balans leven met de/je Natuur (o.a. zelfacceptatie) en de beoefening van complementaire geneeskunde.

In zekere zin gebruik ik astrologie o.a. als een diagnose-tool, waarbij de afzonderlijke planeten, hun aspecten en verschillende andere zaken als een soort wijzers van een klok fungeren om als het ware de tijd af te lezen waarin bepaalde gebeurtenissen plaats vinden.

De basis van de astrologische consulten binnen Nashira ligt in de Klassieke Astrologie, waarbij de moderne (meer psychologisch gerichte) astrologische kaart als een extra laagje gebruikt kan worden voor een nadere duiding.
Afhankelijk van de vraag die jij als cliënt hebt, worden er 1 of meerdere (astrologische) methoden gebruikt. De basis ligt altijd in je geboortehoroscoop, waarna er andere technieken als een soort laagjes overheen gelegd worden.

Mijn werk als astroloog begint met een twee uur durende intensieve en diepgaande analyse voorafgaand aan het consult. Hierbij wordt een breed scala aan klassieke astrologische regels toegepast om tot een totaal overzicht te komen, inclusief (voor de kenners) het gebruik van sect, essentiele waardigheden en vaste sterren.
Vervolgens wordt deze analyse gestructureerd en geordend, zodat er een duidelijke rode draad verschijnt van jouw levensverhaal met daarin diepgaande inzichten over jouw leven. Ik werk hierin thema-gebaseerd die specifiek voor jouw leven/ relatie van toepassing zijn.

Bij progressieve astrologie is het van belang om je geboortetijdstip nauwkeurig te corrigeren om betrouwbare informatie te kunnen geven. Om gebeurtenissen inzichtelijk te krijgen die eerder in je leven een grote indruk hebben gemaakt (mogelijk zelfs traumatisch zijn geweest), maak ik intensief gebruik van Directies en Progressies, maar tevens van Zodiacal Release, profecties en transits om belangrijke perioden in kaart te brengen en deze te verbinden met de Radix.
Hierdoor ontstaat een helder en diep inzichtelijk beeld van de betreffende periode, wat je gemotiveerd heeft in die periode, op welke manier je zaken aan hebt willen pakken en waar je dat lastig vond. Hier zit een grote therapeutische waarde in.

Voor relatiehoroscopen maak ik gebruik van zowel een combinatiehoroscoop als een synastrie tussen beide geboortehoroscopen. Hierdoor ontstaat een helder beeld over de aard van de relatie zelf, waar deze op is gebaseerd (bv vriendschap, liefde, macht etc.), wat jullie willen bereiken met deze relatie en waar de relatie soms stroever kan lopen (en hoe los je dat samen dan weer op!).
Tevens wordt in dit type consult duidelijk op welke manieren jullie elkaar beinvloeden en op elkaar reageren, waar dat bijzonder gemakkelijk gaat en waar er aan de relatie gewerkt kan/ mag worden.

Wil je zelf meer weten over astrologie?
Bekijk de Nederlandse website van Johan Ligteneigen met de nodige informatie.
Of de Engelstalige website Astrology Podcast van Chris Brennan met inmiddels enkele honderden Youtube videos.

«« | home | »»

 
© ® Sephira, 2003-2024