Bewustwording & Ontwikkeling door therapie of astrologie

Er zijn verschillende manieren om je bewust te worden van zaken in je leven en er zijn ook verschillende "lagen" of gebieden waar je je bewust van kan worden.
Dat kan op een fysiek gebied zijn (bv. fysieke klachten in het lichaam), maar dat kan ook op een emotionele, mentale of spiritueel/ energetische "laag" gebeuren. In het ideale geval zijn deze vier in balans, maar geregeld zie je een duidelijke voorkeur bij mensen naar 1 of 2 van deze manieren, waardoor ze meer emotioneel of juist mentaal zijn ingesteld (uiteraard zijn alle mengvormen mogelijk).

Dat houdt tevens in dat andere gebieden onderbelicht kunnen zijn en daardoor niet goed gezien worden, maar het is zeker mogelijk om deze wel te leren zien.

Fysieke bewustwording

In fysieke zin kan deze bewustwording betekenen dat je je tijdens een therapeutische massage bewust wordt van bepaalde pijnlijke spieren, die je "normaal gesproken" niet voelt.
Die pijnlijke spieren worden niet gecreëerd door de massage, maar door de ontspanning voel en
ervaar je ineens dat er een aantal spieren blijkbaar tóch onder spanning stonden.

Vaak staan zulke spieren onder druk door bepaalde gewoonten en gebruiken die we hebben ten aanzien van ons lichaam. Denk hierbij bv. aan zithoudingen op het werk, het "bank hangen" voor de tv of het extreem sterk "leunen" op 1 van beide benen tijdens het staan.

Emotioneel / psychische bewustwording

Hetzelfde principe geldt voor bewustwording op emotionele en psychische niveaus.
Daarbij kan een energetische massage als therapievorm helpen om diepgaand contact te maken met je diepste kern of Zelf, maar een astrologisch consult kan je op een heel andere manier bewust maken van jezelf en je persoonlijke leven.

Zodra er weer lichamelijke en geestelijke rust is, door ontspanning of inzicht, ontstaat er ook weer ruimte om een helder overzicht te krijgen in bv. een emotionele situatie waarin je verkeert.

Door je bewust te worden van jezelf en je huidige situatie, deze eerlijk te erkennen en daar vervolgens naar te handelen zal je leren zien hoe je een situatie eventueel (anders) aan zou kunnen pakken.

Waar de energetische- en massagetherapie behulpzaam zijn om fysiek en energetisch weer in contact te komen met jezelf, daar kan astrologie bijzonder waardevol zijn om helder inzicht te krijgen in je eigen structuren, je eigen angsten of afweer, maar tevens oplossingen aanreiken hoe je daar op een fijne en positieve manier gebruik van kan maken.

Door een moment van rust, kan je tot de meest ingenieuze oplossingen komen.


«« | home | »»

 
© ® Sephira, 2003-2024